Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:36 AM |
Tuzlu Milföy
Süre 45 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem
3.5 Su bardağı un
1 Adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı sirke
1 Çay kaşığı tuz
250 gr margarin
8 Adet milföy hamuru
İçine:
300 gr beyaz peynir
Yarım demet maydonoz
2 Adet domates
Hazırlanışı- 3.5 Su bardağı unu derin bir kaba ekleyip ortasını açıın.
- Yumurta akı, yarım paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 çay tuz ve margarini ekleyin.
- Yoğurup merdane ile açın.
- Hamurdan 32 adet dikdörtgen kesin.
- Beyaz peynir, çok küçük küp şeklinde doğranmış domates ve ince kıyılmış yarım demet maydonozu karıştırın.
- Hazırladığınız harcı hamurların üzerine koyun.
- Diğer yandan, milföy hamurlarını inceltip kafes şeklinde kesin.
- Hamurun üzerine koyun.
- Yumurta sarısını da üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
|