Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:08 AM |
Fındıklı İrmik Helvası
Malzemeler :
2 Çorba kaşığı margarin
100 Gr dövülmüş fındık
1 Su bardağı irmik
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı tozşeker
Üzerine : Tarçın
Hazırlanışı
- Margarini tencereye koyun, eridikten sonra dövülmüş fındığı ve irmiği ekleyin.
- Tahta bir kaşıkla, irmik altın sarısı oluncaya kadar kavurun.
- Şekeri ilave edip bir-iki kez daha karaştırın.
- Ardından yine tahta bir kaşıkla karıştımaya devam edip sütü ekleyin.
- Kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin.
- Üzerine tarçın serpin ve ılık servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.