Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:25 AM |
Fıstıklı Burma
Malzemeler- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase yoğurt
- 1 Paket kabartma tozu
- Yeteri kadar un
- 1 paket sana yağı
- Yeterince antep fıstığı
Hazırlanışı:- Yumurta, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tek tek içine dövülmüş fıstık serpilir ve oklava yardımıyla sarılarak yufkalar 4/1 boyutuna kadar sıkıştırılarak burulur.
- Tepsiye dizilerek üzerine 1 paket eritilmiş sana yağını gezdirin ve fırında pişirmeye bırakın.
- Şerbeti için; 4.5 su bardağı su, 4 bardak şeker ve 3 - 4 damla limon suyu birlikte kaynatılarak üzerine gezdirilir.Afiyet olsun.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.