- -
Hintpare
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133215)
Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:25 AM |
Hintpare
Malzemeler- 2 Adet yumurta
- 250 Gr. Margarin
- ½ çay bardağı toz şeker
- ½ çay bardağı hindistan cevizi
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Yeterince un
Şerbet İçin- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- ½ limon suyu
Hazırlanışı:- Margarin ve şeker krema haline gelinceye kadar çırpılır. Diğer malzemeler içine eklenerek elde yoğrulur.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlatılarak ortalarına 170 derecede pembe olana kadar pişirilir.
- Şerbet daha önceden kaynatılarak soğumaya bırakılır. Daha sonra sıcak kurabiyelerin üzerine soğuk şerbet dökülür.Afiyet olsun.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.