- -
Dilber Dudağı
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133205)
Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:27 AM |
Dilber Dudağı
Malzemeler- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Yeterince un
- Ceviz ve fındık içi
Şerbeti İçin- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Yarı limon suyu
Hazırlanışı:- Hamur yumuşak hale gelene kadar yoğrulur. 21 parçaya bölünerek her biri nişasta yardımı ile belli büyüklükte açılır. Aralarına nişasta sürülerek 21 kat üst üste dizilir.
- Üst üste dizilen hamurlar merdane ile açılarak tek bir ince yufka haline getirilir. Çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlak şekiller elde edilir.
- Her bir şeklin arasına ceviz veya fındık konularak poğaça gibi kapatılır. Tepsiye dizilir. Bir çay bardağı sıvı yağ kızdırılarak üzerine dökülerek fırına verilir.
- Hafif pembeleşinceye kadar fırında tutulur. Soğuğunca hazırlanan şerbet üzerine ilave edilerek servise sunulur. Afiyet olsun.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.