- -
Şekerpare
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=133204)
Prof. Dr. Sinsi |
06-22-2012 01:27 AM |
Şekerpare
Malzemeler- 2 bardak eleniş un
- ½ paket margarin
- 2 fincan pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- Yeterince fındık veya badem
Şurubu İçin- 2 bardak toz şeker
- 2 bardaktan biraz az su
- 1 tatlı kaşığı limo suyu
Hazırlanışı:- Şeker, su ve limon suyu kaynatılıp soğumaya bırakılır. 2 adet yumurta pudra şekeri ile çırpılır. İçerisine erimiş soğuk yağ dökülüp karıştırılır.
- Un, bir fiske tuz ve kabartma tozu ilavesiyle hamur yoğrulur. Yağlanmış olan tepsiye bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak dizilir.
- Üzerine fındıklar koyulup orta sıcaklıktaki fırında pişirilmeye bırakılır. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şurubu dökün.Afiyet olsun.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.