ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Bunları Biliyor Musunuz ? (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=488)
-   -   Acı Biber (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=124986)

Prof. Dr. Sinsi 06-24-2012 01:38 PM

Acı Biber
 



Acı biberin en acı kısmı neresidir?


ACI biberin en acı kısmının çekirdekleri olduğuna inandırıldık ama durum öyle değil. Asıl acı olan kısım o çekirdeklerin tutunduğu merkezdeki zardır. Bu zar en fazla kapsaisin içeren kısımdır. Kapsaisin bibere acılığını veren renksiz, kokusuz bileşiktir. Biberin acılığı Scoville Ölçeği’yle ölçülür. Örneğin bir jalapeno biberi 4 bin 500 Scoville acı birimidir. Dünyadaki en acı biber ise İngiltere’nin güney batısındaki Dorset’te yetiştirilen Dorset Naga’sıdır. Bu biber 923 bin Scoville acı birimidir. Küçük bir Naga biberinin yarısı bile bir tabak yemeği yenilemez hale getirebilir. Bu tabağı bitirenin sonu hastanenin yolunu tutmak olacaktır.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.