ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Bel Fıtığı Cerrahi Tedavi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=124251)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 11:40 PM

Bel Fıtığı Cerrahi Tedavi
 

Bel Fıtığı Cerrahi Tedavi



Nöroşirürji uzmanı doktor kesin olarak ameliyata karar vermiş isehttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif artık ameliyatı geciktirmemek gerekir. Çünkü gecikme neticesindehttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif hele kanal da darsa bazen felce kadar giden telafisi imkansız problemler ortaya çıkabilmektedir. Buna karşılık zamanında yapılanhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif uygun ve yeterli bir cerrahi müdahale hastayı ömür boyu rahat ettirebilmektedir.
Mutlak surette ameliyat gereken hastalarda operasyonun hiçbir safhasında dokulara çıplak gözle müdahale etmeyiphttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif ciltten itibaren görüntüyü büyüten mikroteknik ile çalışmakta yarar vardır.

Çünkü binlerce yıl evvel Hipokrat tarafından söylenmiş bir tedavi prensibi olan �Öncelikle hastaya zarar vermeyiniz�sözü bugün de geçerlidir. Bel fıtığı operasyonlarında dar ve derin bir sahadahttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif üstelik sinir kökleri gibi çok hassas yapıların çevresinde cerrahi girişim sürdürüldüğü için görüntüyü büyüterek çalışmanın yanında sahanın iyi aydınlatılması da önem arzeder. Bunun için ekibin lideri olan cerrah önceden bütün tedbirleri almalıdır.
Böyle olunca sinir elemanları ve çevre dokular görüntü alanına büyütülmüş ve mükemmel bir şekilde aydınlatılmış olarak gelmektehttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif ciltten itibaren kontrollü gidildiği için lüzumsuz kanamalar olmamaktahttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif daha emniyetlihttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif temiz ve estetikhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif dokuları daha iyi koruyanhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif hatta ameliyat sonrası dönemde dikiş aldırmaya dahi gerek kalmayanhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif hasta için kolaylıklar arzeden bir cerrahi ortaya çıkmaktadır. Böyle bir cerrahi girişim sonrasında hastaların günlük normal aktivitelerine kavuşmaları da daha kısa sürede olmaktadır.

Ameliyatınhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif senelerce beraber çalışmış ve spinal cerrahi konusunda spesifik hale gelmiş tecrübeli bir cerrahhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif asistan doktorhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif anesaaai uzmanı doktorhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif hemşire ve teknisyenden oluşan aynı ekip tarafından yapılmasında büyük yarar vardır. Çünkü binlerce ameliyat tecrübesini beraberce yaşayan deneyimli ekiplerde muazzam bir uyum ve tecrübe birikimi ortaya çıkmaktadır. Bu da elde edilen yüz güldürücü sonuçlara yansımaktadır. Hatta asistansta bile uzman doktor tercih edilmelidir.

Cerrahinin gayesi sinir elemanları üzerindeki basıyı ortadan kaldırmakhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif hastanın şikayetlerini gidermek ve düşmüş olan hayat kalitesini yükseltmektir.

Bugüne kadar ciltten müdahale şeklinde farkli pekçok metod denenmiştir. Değişik metodlar üzerinde de halen çalışılmaktadır. Henüz dar bir hasta grubuna hitap edebilen bu tarz yaklaşımlar konusunda önümüzdeki yıllarda önemli gelişmeler beklenmektedir.

Diskin boşaltılmasında mikrocerrahi teknik ile endoskopu birleştiren mikroendoskopik teknik de gelecek için ümit vaadetmektedir.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.