ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Zereshk pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=123929)

Prof. Dr. Sinsi 06-22-2012 03:26 AM

Zereshk pilavı
 

MALZEMELER
1 adet tavuk budu

Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yarım çay kaşığı safran
1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı zereshk
1 su bardağı Amerikan pirinci
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı yağ

HAZIRLANIŞI
Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı ve yarım su bardağı zereshki karıştırın. Orta hararetli ateşte 5 dakika kavurun. Ayrı bir tencerede bir buçuk su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı pirinci pişirdikten sonra servis tabağına aldığınız pilavın üzerine zereshkleri dökün. Tavuk buduyla birlikte servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.