![]() |
Kestaneli Pilav
Malzemeler: - yarım tavuk - 4 su bardağı su - 3 tatlı kaşığı tuz - 2 ¾ su bardağı kestane - 2 küçük boy havuç - 6 yemek kaşığı margarin - 2 su bardağı pirinç - 1 tatlı kaşığı şeker - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı tarçın - ½ tatlı kaşığı yenibahar Hazırlanışı: Tavuğu yıkayın, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin, kemiklerini ayırın, etini küçük parçalara bölün. Kestaneleri yıkayıp, 10 dakika haşlayın, kabuklarını soy, iki-üç parçaya böl. Havucu yıkayıp, kazın, yarım santimetre kalınlıkta, 2 santimetre boyunda doğrayın, yağla birlikte tencereye koyup, kapağını kapatın, kısık ateşte 4-5 dakika pişirin. Pirinci yıkayıp, süzün, havuca ekleyin, bir kaç kez çevirin. Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamlayın, pirinçli karışıma ekleyin, kalan tuzu, kestane ve şekeri katın, karıştırın. Önce orta sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin, baharatı serpip, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp üzerine tavuk etini koyun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.