ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kestaneli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=123855)

Prof. Dr. Sinsi 06-21-2012 06:51 AM

Kestaneli Pilav
 

Malzemeler:
- yarım tavuk
- 4 su bardağı su
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 2 ¾ su bardağı kestane
- 2 küçük boy havuç
- 6 yemek kaşığı margarin
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- ½ tatlı kaşığı yenibahar

Hazırlanışı:
Tavuğu yıkayın, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin, kemiklerini ayırın, etini küçük parçalara bölün. Kestaneleri yıkayıp, 10 dakika haşlayın, kabuklarını soy, iki-üç parçaya böl. Havucu yıkayıp, kazın, yarım santimetre kalınlıkta, 2 santimetre boyunda doğrayın, yağla birlikte tencereye koyup, kapağını kapatın, kısık ateşte 4-5 dakika pişirin. Pirinci yıkayıp, süzün, havuca ekleyin, bir kaç kez çevirin. Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamlayın, pirinçli karışıma ekleyin, kalan tuzu, kestane ve şekeri katın, karıştırın. Önce orta sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin, baharatı serpip, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp üzerine tavuk etini koyun.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.