![]() |
Kaşarlı Kapalı Pide
1 Eklenti(ler)
Kaşarlı kapalı pide
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1330434989 Malzemeler (6 kişilik) 20 gram yaşmaya 3 subardağı su 3 çorbakaşığı zeytinyağı 1 çaykaşığı tuz 1 çorbakaşığı şeker 1 çorbakaşığı yoğurt İçi için 200 gramkaşar peyniri 1 çorbakaşığı tereyağ Yapılışı: Derin bir kabın içinde ılık su ve yaşmayayı karıştırın. Üzerine unu, şekeri, yoğurdu ve zeytinyağını koyup çok yumuşak bir hamur yapın. 20 dakika kadar bekletin. Üzerine tekrar un koyup kulak memesi kıvamında hamur elde edin ve 6 bezeye ayırın. Kaşar peynirini rendeleyin. Bezeleri uzun oval şeklinde açıp ortalarına kaşar peynirleri ve tereyağını paylaştırın. Kenarlardaki hamuru üzerinde toplayıp kapatın. Parmaklarınızla cimcikler gibi hamuru birleştirin. Tepsiye dizin ve 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak ikram edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.