![]() |
İdama Giden Adamı Kurtarın!!
Bundan binlerce yıl önce çok adil bir kral olan Mohnani yaşarmış. Onun zamanında ölüme mahkum edilen suçlulara çok özel sorular sorarmış. Bu sorulara doğru yanıt verenlerin hayatları kurtulurmuş. Yanlış cevap verenler de ölüme gönderilirimiş.
Hatta halk arasında sıkça bu sorular sorulur herkesin cevabını bilmesi sağlanırmış. Ama kral Mohnani ise sürekli yeni sorular bulup halkı hep şaşırtırmış. Adil olan bu krallarına saygıları bir kat daha artarmış. O zamanlarda ölüme mahkum edilen Selm bir iftira kurbanıydı. Ama masumiyetini kanıtlayamıyordu. Son çare olarak kralın soracağı soruya kalmıştı. Selm büyük merakla kralın soracağı soruyu düşünüyordu. Doğru cevap verebilecekmiyim yoksa beni ölüme mi gönderecekler? Diye düşünürken zindan odası parlak bir ışıkla dolar. Yaşlı bir adam belirir. Selm ilk başta korkar. Ama yaşlı adam onunla konuşunca rahatlar. Ona durumunu anlatır. Yaşlı adam ona yardım edeceğini söyler. Ve ekler - Soruyu alınca kraldan bir istekte bulun bu soruyu zindanda bir saat içinde çözmek istediğini belirteceksin. Seni geleceğe göndereceğim ama gelecekte 3 günlük süren olacak buradakine göre sadece 1 saat zaman geçecek. Sonra geri döneceksin. Selm'de - Ama ben kime soracağım bu soruyu orada! - Birilerini bulman gerek! Bu senin son şansın! der ve kaybolur. Selm ertesi gün soruyu alır. ve Günümüze gelir soruyu size soruyor! Eğer Perşembe akşamına kadar cevap veremezseniz Selm idam edilecek. Kral Mohnani'nin taşa çizdiği sorusu şu: Aşağıdaki şekle 3 çizgi ekleyerek birbirinin aynısı iki şekil elde ediniz. http://www.resimekle.com/?di=5XJI |