![]() |
Galeta Unlu Çilekli Pasta
1 Eklenti(ler)
Galeta Unlu Çilekli Pasta
Galeta Unlu Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler: Keki İçin:
Ön Hazırlık: Su ve sütü küçük bir tencerenin içerisine aktarıp, şekeri de ekleyerek ateşin üzerine koyup, ağzı açık olarak kaynatarak soğutun. http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1328116338 Hazırlanışı: Keki hazırlamak için yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Üzerine hindistan cevizi, galeta unu, süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek mikserin en düşük devrinde karıştırın. Yağlanmış orta boy pasta kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dk. kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz küçük çatal ile üzerini bolca delip, önceden hazırladığınız su ve süt karışımını keke kaşık kaşık yedirin. İyice soğuduktan sonra buzdolabında bekleyen kremayı kekin üzerine düzgünce yayın. Çilekleri enlemesine ikiye kesip, istediğiniz şekilde kremanın üzerine yerleştirin. Çilek jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayıp, soğuyana kadar sürekli karıştırın. İyice soğuduktan sonra çileklerin üzerine döküp donması için buzdolabına koyun. Daha sonra çıkarıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun… |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.