![]() |
Lokum Pilavı
1 Eklenti(ler)
Lokum Pilavı Tarifi İçin Malzemeler:
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1317731343 Hazırlanışı: Önce ayrı bir kapta tereyağında kıymayı güzelce kavurun. Pilav tenceresine sıvıyağı koyup, eriştenin yarısını rengi dönene dek karıştırarak kavurun. Sonra kavurduğunuz kıymayı ekleyip, karıştırmaya devam edin. Tencereye eriştenin üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyup, su kaynayınca kalan erişteyi tuzu ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. (eğer pişmemişse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz) Ateşin altını söndürüp, 15 dk. dinlendirdiğiniz pilavı sıcak halde iken servis yapabilirsiniz. Afiyet Osun.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.