- -
Pişi Köftesi
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=120176)
Şengül Şirin |
09-12-2011 01:59 PM |
Pişi Köftesi
1 Eklenti(ler)
Pişi Köftesi
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1315825124Malzemeler:
- 1 kg orta yağlı dana etinden kıyma
- 1 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
- Kıymayı tuz ile iyice yoğurun.
- Karabiber ve unu ekleyerek yoğurmaya devam edin.
- Kesme tahtanıza un serpin ve yoğurduğunuz köfteyi düz yüzeyli bir taş veya bardak altı yardımıyla dövün.
- Kıyma dövdüğünüz malzemeye yapışmayacak duruma gelinceye kadar dövmeye devam edin.
- Köfteden avuç içi büyüklüğünde parça alın ve avuç içi büyüklüğünde köfteyi un serptiğiniz kesme tahtasına koyun.
- Köfteleri döverek büyütün ve bol yağda kızartın.
- Yanına domates ve biber kızartarak sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.