- -
Tavuk Sarması
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=119937)
Şengül Şirin |
08-29-2011 11:42 AM |
Tavuk Sarması
1 Eklenti(ler)
Tavuk Sarması
Süre 40 dk.
5 Kişilik
Malzemeler
- 5 Parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti
- 1 Adet patates
- 1 Adet havuç
- 3 Yemek kaşığı haşlanmış bezelye
- 3 Yemek kaşığı mantar
- 2 Yemek kaşığı margarin
- 5 Dilim taze kaşar peyniri
- Tuz, karabiber, kekik
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1314607294
Hazırlanışı
- Patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın.
- Mantarı ince ince kıyın.
- 1 yemek kaşığı margarini eritip patates, havuç ve mantarı soteleyin.
- Bezelye, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek karıştırın.
- İyice dövülmüş tavuk göğüs etini bir kasenin içine yerleştirin.
- Ortasına hazırladığınız harçtan yeterince ilave edip bohça şeklinde kapatın.
- Yağlanmış tepsiye ters olarak yerleştirin.
- Diğer tavuk etlerini de aynı işlemi uygulayın.
- Tavukların üzerlerine kalan 1 yemek kaşığı margarini sürün.
- Yarım çay bardağı su ilave ederek sıcak fırında 15 dakika pişirin.
- Kızaran tavukların üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirerek tekrar fırına verin.
- Peynirler eriyince fırından çıkarıp üzerini ince dilimlenmiş mantar ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.