![]() |
Portakallı Güllaç
1 Eklenti(ler)
Portakallı Güllaç
4 kişilik Malzeme: 2 su bardağı süt 75 gr toz şeker 2 adet portakal 5 adet güllaç yaprağı 10 gr vişne reçeli çikolata antep fıstığı http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1314509177 Tarifi Portakalların suyunu sıkın. Süt ve tozşekeri sos tenceresinde kaynatın. Ocaktan alıp portakal suyu ile tatlandırın. Güllaç yapraklarını sütlü ve portakallı karışıma sıcakken batırıp bir tepsiye üst üste yayın. Artan sütlü karışımı da üzerlerine döküp suyunu iyice çekmesi için dinlendirin. Hazırladığınız portakallı güllacı buzdolabına aktarın. En az yarım saat kadar soğutun. Yuvarlak keskin bir kalıpla çıkartıp servis tabağına aktarın. Antepfıstığı içi, vişne reçeli ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin. Soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.