ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=119905)

Şengül Şirin 08-27-2011 03:14 PM

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi
 
1 Eklenti(ler)
Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1314483193

Malzemeler


4 Su bardağı süt
12 Çorba kaşığı irmik
12 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı margarin
1 Paket kakaolu bisküvi
1 Su bardağı dövülmüş fındık
1 Çorba kaşığı hindistan cevizi
1 Tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı
  • Süt, şeker, irmik ve margarini tencereye alıp koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın ve servis yapacağınız kaba yarısını boşaltıp üzerine bisküvileri dizin.
  • Kalan irmikli karışımı ilave edip üzerini ıslak spatula ile düzelterek her tarafa eşit miktarda yayılmasını sağlayın.
  • Hindistancevizi, tarçın, ve dövülmüş fındıkları serpip buzdolabında soğutun.
  • Dilimleyip servis yapın.

Şengül Şirin 01-23-2014 04:34 PM

Cevap : Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi
 
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1390484015


BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI
1 lt süt
1 yemek kaşığı un
50 -70 gr. tereyağı ya da margarin
9 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı irmik
1 paket Eti Kakaolu bisküvi
Tarçın
1 paket vanilya (şekerli vanilin)
Bir tencerenin içine 50-70 gr. tereyağı veya margarini koyalım, ardından 1 yemek kaşığı unu da ekleyip ocakta un pembeleşinceye kadar kavuralım. Sonra 1 lt sütü yavaşça ve karıştırarak tencereye ekleyelim. İrmik ve şekeri de ekleyip orta ateşte çırpıcı yardımıyla sık sık karıştırarak pişirelim. Muhallebi kıvamına gelip göz göz kaynayınca ocaktan alalım. İçine bir paket vanilyayı katıp iyice karıştıralım. Karışımın yarısını çok büyük olmayan bir tepsiye ya da borcama dökelim. Üstüne kakaolu bisküvileri bütün bütün dizelim. Tencerede kalan karışımın diğer yarısını da bisküvilerin üstüne dökelim. Son olarak da tatlımızın üstünü tarçınla süsleyip üstüne streç film kapatıp buzdolabına koyalım. Buzdolabında bir günlük soğumanın ardından servis edebilirsiniz. Yapılışı çok pratik ve çok hafif bir tatlı oluyor. Kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.