ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Avcı Usulü Kuzu Bacağı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=119903)

Şengül Şirin 08-27-2011 03:07 PM

Avcı Usulü Kuzu Bacağı
 
1 Eklenti(ler)
Avcı Usulü Kuzu Bacağı


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1314482811


Malzemeler

4 Adet kuzu incik
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı salça
Yeterince su
Sıvıyağ
12 Adet arpacık soğan
12 Adet mantar
2 Adet çarlisyon biber
2 Adet domates
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı
  • Öncelikle sıvıyağı tavaya alın.
  • Kuzu incikleri sıvıyağda kızartın.
  • Tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağı alın.
  • Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin.
  • Unun rengi değişene dek kavurun.
  • 1 Çorba kaşığı salçayı ilave edin.
  • Yeterince suyu ekleyin.
  • Kuzu incikleri encereye aktarın.
  • Et yumuşayana dek pişirin.
  • Başka bir tavaya çok az sıvıyağ koyun.
  • Kabukaları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin.
  • Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
  • Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı mantarlı karışımı ekleyin ve 1-2 taşım kaynatın.
  • Sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.