 |
|
Şengül Şirin |
08-27-2011 03:07 PM |
Avcı Usulü Kuzu Bacağı
1 Eklenti(ler)
Avcı Usulü Kuzu Bacağı
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1314482811
Malzemeler
4 Adet kuzu incik
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı salça
Yeterince su
Sıvıyağ
12 Adet arpacık soğan
12 Adet mantar
2 Adet çarlisyon biber
2 Adet domates
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı - Öncelikle sıvıyağı tavaya alın.
- Kuzu incikleri sıvıyağda kızartın.
- Tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağı alın.
- Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin.
- Unun rengi değişene dek kavurun.
- 1 Çorba kaşığı salçayı ilave edin.
- Yeterince suyu ekleyin.
- Kuzu incikleri encereye aktarın.
- Et yumuşayana dek pişirin.
- Başka bir tavaya çok az sıvıyağ koyun.
- Kabukaları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin.
- Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
- Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı mantarlı karışımı ekleyin ve 1-2 taşım kaynatın.
- Sıcak olarak servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.