![]() |
Kıymalı Brüksel Lahanası
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1314342788
Malzemeler Yarım kilo brüksel lahanası 200 gr kıyma Tuz, karabiber Yarım yk domates salçası Yarım yk biber salçası İki diş sarımsak Bir yk zeytinyağı Yarım yk tereyağı (Arzu edilirse pirinç de katılabilir) Tarif Önce brüksel lahanalarını derin bir kapta bol suyla yıkıyoruz.Ardından brüksel lahanalarının arkasındaki sert kısımlarını kesip + şeklinde çizikler atıyoruz ki içleri iyice pişsin. Sarımsakları rendeleyip zeytinyağı ve tereyağında pembeleştiriyoruz.Ardından kıymaları sarımsakları kavurduğumuz tencereye alıyoruz.Suyunu salıp çekince salçaları katıp 5 dk daha kavuruyoruz. Daha sonra brüksel lahanalarını da tencereye alıp hafif yumuşayana kadar kavuruyoruz.(Pirinç ekleyenler bu aşamada ekleyebilirler.)Tuzu ve karabiberi ekliyoruz.Ardından üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edip , kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte, yumuşayana kadar pişiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.