 |
|
Şengül Şirin |
08-15-2011 12:06 PM |
Çoban Kavurma Hindi
Çoban Kavurma Hindi
Süre 20 dk.
4 kişilik
Malzemeler
- 600 gr. Pınar Hindi Fileto Kuşbaşı
- 100 gr. Pınar Tereyağ
- 3 adet orta boy domates
- 20 adet arpacık soğan
- 8 diş sarmısak
- 4 adet tatlı sivri biber
- 12 adet orta boy kültür mantarı 1/2 demet maydanoz
- 1 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1/2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı
- Geniş bir tavada tereyağını eritip arpacık soğanlar, sarmısak ve defne yaprağını soteleyin. Hindi fileto kuşbaşıları tavaya ilave edip hızlı ateşte renk alıncaya kadar kavurun.
- Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip kuşbaşı doğradıktan sonra tavaya ilave edin.
- Etler suyunu çektiğinde kuşbaşı doğranmış kültür mantarlarını ilave edin.
- Mantarlar suyunu çektiğinde kabuğu soyulup kuşabaşı doğranmış domatesleri ve bütün baharatları tavaya atıp lezzetlendirin.
- Hindi çoban kavurmanız piştiğinde ocaktan alıp taze kıyılmış maydanoz ilave ederek sıcak olarak servise sunabilirsiniz.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.