 |
|
Şengül Şirin |
08-08-2011 10:45 AM |
Fırında Ispanak
Fırında Ispanak
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Malzemeler
- 1.5 Kg ıspanak
- 3 Diş sarmısak
- 2 Adet soğan
- 3 Çorba kaşığı tereyağ
- 5 Adet patates
- 1 Su bardağı tulum peyniri
- 2 Çorba kaşığı un
- 1 Su bardağı tavuk suyu
- 250 Gr taze çiftlik mantarı
- Yeterince tuz ve karabiber
Hazırlanışı
- Ispanağı temizleyip bol suda iyice yıkayın.
- Soğanları doğrayın ve dövülmüş sarmısakla birlike yağda kızartarak pembeleştirin.
- Soğanların içine ufak ufak doğradığımız ıspanakları atıp 5 dakika kadar kadar kavurunuz.
- Fırın tepsisini yağlayıp içine ıspanakları yayınız.
- Patatesleri soyup yıkayın, halka halka kesip patateslerin üzerine yerleştirin.
- Tulum peynirinin yarısını patateslerin üzerine yayınız.
- Tereyağını eritip karıştırarak içine un katıp kavurun.
- Un kavrulup sararmaya başlayınca tuz, karabiber ve kalan tulum peynirini ilave edin.
- İnce ince doğradığımız mantarları içina katıp bir süre daha kavurun.
- Kavurduğunuz bu karışımın içine yavaş yavaş sıcak tavuk suyunu ilave edip, sulu bir sos elde edin.
- Bu sosu ıspanakların üzerine koyduğumuz peynirlerin üzerine dökerek kızgın fırında yarım saat pişirin.
- Fırından çıkarıp nane yaprakları ile süsleyerek sıcak sıcak servis yapınız.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.