-
Tatlı
(
http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
Şengül Şirin |
08-04-2011 10:10 PM |
Revani Tatlısı
1 Eklenti(ler)
Revani Tatlısı
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1312485031
Revani Malzemeleri
- 7 Adet yumurta
- 15 Çorba kaşığı tozşeker
- 15 Çorba kaşığı irmik
- 15 Çora kaşığı süt
- 15 Çorba kaşığı un
- 3 Paket kabartma tozu
- Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
Şerbeti için :
- 1 Litre su
- 1 Kilo tozşeker
- 1 Dilim limon
Üzerine :
- Yarım su bardağı dövülmüş fındık
Revani Yapılışı
- Çırpma kabına şeker ile yumurtaları koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpın.
- Yumurtalı karışıma irmiği ve sütü ilave edin.
- Çırpmaya devam edin, ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin.
- Kabartma tozunun hamurun her yerine dağılması için hamuru iyice karıştırın.
- Yarım portakal kabuğunu rendeleyin ve hamurun içine katın.
- 50 Santim çapındaki yuvarlak bir tepsiyi yağlayın.
- Hamuru tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında pişirin.
- Bu arada tatlının şerbetini hazırlayın.
- Şeker ve suyu kaynatın.
- Şurup kıvamına geldiğinde 1 dilim limonu ekleyin.
- 1-2 Dakika bu şekilde kaynatın.
- Sonra ılınması için bir kenarda bekletin.
- Ilık şerbeti, kare şeklinde kestiğiniz tatlının üzerine dökün.
- Şerbeti çekene kadar bekletin.
- Üzerine dövülmüş fındığı serperek servis yapın
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.