- -
Ciğer Kebabı
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=119575)
| Şengül Şirin |
08-04-2011 10:07 PM |
Ciğer Kebabı
1 Eklenti(ler)
Ciğer Kebabı
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1312484803
Kebabın Malzemeleri
- Yarım kilo ciğer
- 2 Adet patates
- 2 Adet havuç
- 2 Adet soğan
- Sıvıyağ
- Maydanoz
- Tuz, kırmızı pulbiber, kekik
Kebabın Yapılışı
- Ciğerin zarını soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın.
- Isıtılmış sıvıyağda ciğerleri arada bir çevirerek kızartın (tuz ilave etmeden).
- İnmesine yakın tuz, kırmızı pulbiber ve kekik serpiştirerek delikli kepçe ile servis tabağına alın.
- Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayıp ayrı bir tavada kızartın.
- Sebzeleri ciğerlerle karıştırın.
- Piyazlık doğranmış soğanları tuzla ovup yıkayın.
- Soğanı ince kıyılmış maydanozla karıştırın.
- Ciğer kebabının yanında servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.