Şengül Şirin |
08-01-2011 07:04 PM |
Şekerpare Tatlısı
1 Eklenti(ler)
Şekerpare Tatlısı
Tatlı çeşitleri her yemekten sonra mutlaka sofralarımıza gelir. Bu tatlıların en hafifi ve en lezzetlileri arasında şekerpare gelir. Tatmaya doyamayacağınız ve her yemekten sonra yemek isteyeceğiniz şekerpare tarifiyle sizlerleyiz. Şekerpare tarifini ve malzemelerini sizlere anlattığımız bir şekilde uyguladığınız takdirde misafirlerinize ve ailenize şahane bir şekerpare tatlısı yedirebilirsiniz.
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1312214644
Şekerpare Malzemeleri
- 250 gr margarin
- 250 gr pudra şekeri
- 1 Çay kaşığı kabonat, tuz
- 6 Su bardağı un
- 3 Adet yumurta
- 1 Adet yumurtanın sarısı
- Şerbeti için :
- 1 Kilo şeker
- 6 Su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
- 1 Çay kaşığı vanilya
- Üzerine : Badem veya fındık
Şekerparenin Hazırlanışı
- Şerbet malzemelerini tencereye koyun karıştırın ve 2 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.
- Bir kabın içinde yağ, pudraşekeri, karbonat ve tuzu elinizle birbirlerine yedirerek 5 dakika karıştırıp unu ekleyin.
- Elinizin tabanıyla bastıra bastıra 5 dakika yoğurup yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın ve kulak memesi yuşaklığında bir hamur elde edin.
- Üzerine nemli bir bez örtüp 10 dakika dinlendirin.
- Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki avcunuzun içinde top gibi yuvarlayıp gayet hafif bastırıp yassılaştırarak tepsiye dizin (Piştiği zaman büyeceği için şekerpareleri tepsiye aralıklı olarak dizin).
- Üzerlerine kabukları çıkarılıp yumurta sarısına batırılmış yarımşar badem koyun.
- Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkarınca üzerine şerbetini döküp soğuyunca servis yapın.
NOT : Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacaktır.
|