ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Tavuk Suyu Çorba (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=119509)

Şengül Şirin 08-01-2011 06:57 PM

Tavuk Suyu Çorba
 
1 Eklenti(ler)
Tavuk Suyu Çorba

En çok sevilen çorbalar arasında önemli bir yere sahip olan Tavuk suyu çorbası lezzetiyle bir çok insanın vazgeçilmezlerinden birisi. Tavuk Suyu çorbası severler için 8 kişilik bir tarif sunuyoruz.Tavuk suyu çorbasının lezzetine varmak isteyenlere afiyet olsun…




http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1312214244



Çorbanın Malzemeler
  • 12 su bardağı su
  • 1 bütün tavuk
  • 2 adet derisiz tavuk göğsü veya butu
  • 3 adet havuç
  • 1 büyük soğan
  • 2 adet kereviz sapı
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 demet dereotu (Yıkanmış bir iple bağlanmış olacak)

Çorbanın Hazırlanışı


Havuçların kabuklarını soyun. Kereviz saplarını, yapraklarıyla birlikte 1.5 cm boyunda kesin.
12 su bardağı suyu büyükçe bir tencereye koyun. İçine, tavuk parçaları ile kereviz saplarını atın ve kaynamaya bırakın.Su kaynarken, bütün tavuğun içini tuzlayın. Tuzladığınız bütün tavuğuda kaynayan suyun içine atın. Ateşi kısın ve 30 dakika haşlamaya bırakın. 30 dakika sonra çatalla kontrol edin. Piştiğinden eminseniz, bütün tavuğu tencereden çıkartın ve soğumaya bırakın. Parça tavuklar tencerede kalsın. İçine bütün bir soğan, havuç, tuz ve karabiberi ekleyin. 1 saat 15 dakika kısık ateşte haşlayın. Tabağa aldığınız bütün tavuk soğuyunca derisini ve kemiklerini çıkartıp atın. Kalan tavuğu küçük parçalar halinde doğrayın. (İsteğe göre çorbaya ekleyebilir yada salatada kullanmak üzere ayırabilirsiniz.) Çorbayı süzün. Havuçları küçük küçük kesip, tekrar çorbaya ekleyin. Dereotunu bir dakika süreyle çorbanın içine atıp çıkartın. Tuz ve karabiberini kontrol edin. Diğer parça tavukları da yine isteğe göre küçük küçük kesip tavuk suyuna ekleyebilir ya da salatada kullanmak üzere ayırabilirsiniz.
İsteğe göre içine şehriye ya da pirinç de ekleyebilirsiniz.



Şengül Şirin 08-15-2011 12:05 PM

Cevap : Tavuk Suyu Çorba
 
Tavuk Suyu Çorba

8 kişilik


Malzemeler
  • 12 su bardağı su
  • 1 bütün tavuk
  • 2 adet derisiz tavuk göğsü veya butu
  • 3 adet havuç
  • 1 büyük soğan
  • 2 adet kereviz sapı
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 demet dereotu (Yıkanmış bir iple bağlanmış olacak)
Hazırlanışı


1- Havuçların kabuklarını soyun.
2- Kereviz saplarını, yapraklarıyla birlikte 1.5 cm boyunda kesin.
3- 12 su bardağı suyu büyükçe bir tencereye koyun.
4- İçine, tavuk parçaları ile kereviz saplarını atın ve kaynamaya bırakın.
5- Su kaynarken, bütün tavuğun içini tuzlayın.
6- Tuzladığınız bütün tavuğuda kaynayan suyun içine atın.
7- Ateşi kısın ve 30 dakika haşlamaya bırakın.
8- 30 dakika sonra çatalla kontrol edin.
9- Piştiğinden eminseniz, bütün tavuğu tencereden çıkartın ve soğumaya bırakın.
10- Parça tavuklar tencerede kalsın.
11- İçine bütün bir soğan, havuç, tuz ve karabiberi ekleyin.
12- 1 saat 15 dakika kısık ateşte haşlayın.
13- Tabağa aldığınız bütün tavuk soğuyunca derisini ve kemiklerini çıkartıp atın.
14- Kalan tavuğu küçük parçalar halinde doğrayın. (İsteğe göre çorbaya ekleyebilir yada salatada kullanmak üzere ayırabilirsiniz.)
15- Çorbayı süzün.
16- Havuçları küçük küçük kesip, tekrar çorbaya ekleyin.
17- Dereotunu bir dakika süreyle çorbanın içine atıp çıkartın.
18- Tuz ve karabiberini kontrol edin.
19- Diğer parça tavukları da yine isteğe göre küçük küçük kesip tavuk suyuna ekleyebilir ya da salatada kullanmak üzere ayırabilirsiniz.
20- İsteğe göre içine şehriye ya da pirinç de ekleyebilirsiniz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.