![]() |
Buğdaylı Tavuk Budu
1 Eklenti(ler)
Buğdaylı Tavuk Budu
4 kişilik Malzeme: 1 adet tavuk butu 1 adet soğan 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çorba kaşığı kaşar peyniri 1/2 çay bardağı süt 1/2 çay bardağı sıvı yağ 1 tutam Tuz 2 adet domates 3 adet yeşil zeytin 3 adet siyah zeytin Birkaç dal taze fesleğen Yarım limon 40 gr tereyağ http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1309652243 Tarifi Aşurelik buğdayı bir gün önceden suda bekletin. Suyunu süzdürüp haşlayın ve tekrar suyunu süzdürün. Buğdaylı pilav için tereyağı’nın yarısını pilav tenceresinde eritip kıyılmış soğanı kavurun. Haşlanmış buğdayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Rendelenmiş kaşarpeyniri ile sütü ekleyin. Tavuk budunun iç kemiğini bıçakla aldıktan sonra tuzlayın. 10 dakika kadar bekletin. Tavuk budunu kızgın sıvıyağda kızartın. Ayrı bir tavada kalan tereyağı’nı eritin. Küp şeklinde doğranmış domates, zeytin, fesleğen yaprakları ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip sürekli karıştırarak 10 dakika kadar soteleyin. Ocaktan alın. Buğday pilavını çukur bir kaseye aktarıp kaşıkla düzleştirin. Servis tabağına ters çevirerek aktarın. Üzerine kızartmış olduğunuz piliç budunu yerleştirin. En üste domatesli karışımdan yayın. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.