ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Ülke & Şehirler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=413)
-   -   Abbeville,tarihi,sanayisi,ticareti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=117069)

Şengül Şirin 04-12-2011 10:39 PM

Abbeville,tarihi,sanayisi,ticareti
 
2 Eklenti(ler)
ABBEVİLLE



http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1302637079



Abbeville,Fransa"nın kuzeyinde ,Picardie yönetim bölgesindeki Somme iline ( departement) bağlı kent.Amiens"in kuzeybatısında Somme Kanalı ağzının yakınlarındadır.


Boucher de Crevecoeur de Perthes tarafından 1844"te çıkarılan ve yörenin eski bir yerleşim merkezi olduğunu gösteren Paleolitik Çağ kalıntıları,Boucher de Perthes Müzesinde sergilenmektedir.Abbatis Villa adıyla kurulan ve 9.yüzyılda Saint- Riguier Manastırına bağlı olan kent.1184"te tüzel kimlik kazandı.İngiliz yönetimi sırasında ( 1272 -1435) Ponthieu"nün başkentiydi.İngiltere kralı VIII.Henry"nin kız kardeşi Maryile XII.Lois 1514"te bu kentte evlendiler.


15-17 yüzyıllar arasında yapılmış gotik Saint Vulfran Kilisesi ile kulesi
13.yüzyıla tarihlendirelen belediye binası kentin II.Dünya Savaşı sırasındaki hava bombardımanlarından zarar görmeden kalabilmiş başlıca yapıtlarıdır.

Abbeville"de geçmişi 17.yüzyıla uzanan halı fabrikaları ,şeker rafineleri,bira imalathaneleri ve demir fabrikaları vardır.Nufüs (1982) 24.825

Kaynak;AnaBritannica cilt 1"denforumsinsi.net için derlenmiştir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.