![]() |
Avcı Kebabı
Avcı kebabı
Malzemeler : 1 kg kuzu eti (kemiksiz) 1 avuç bezelye 2 soğan 3 havuç 4 patates 2 domates 1 çorba kaşığı salça 1 fincan sıvı yağ Kekik Tuz, karabiber Hazırlanışı : Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Harlı ateşte, sıvı yağla pembeleşene kadar kavurun. Soğanı soyduktan sonra doğrayıp ete ilave edin ve dört-beş dakika daha kavurun. Salça ve doğranmış domatesleri katıp bir dakika karıştırdıktan sonra 1.2 litre (altı su bardağı) su ilave edin. Bir taşım kaynatıp altını kısın. Diğer yandan havucu soyun ve yarım parmak uzunluğunda parçalara doğrayın. Patatesi soyup havuç parçaları gibi kesin. Bezelye içi hazır edin. Etlerin pişimine yakın, havucu yemeğe ilave edin. 10 dakika sonra da patates ile bezelyeyi katın. Tuz, kekik ve karabiber ilave ettikten sonra 15-20 dakika daha kaynatın. Yemek piştiğinde yarısına kadar su kalmış olmalıdır. Sıcak olarak servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.