ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Düğülü Haşhaş Tatlısı Tarifi (Malatya) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=115842)

peri 02-27-2011 04:34 AM

Düğülü Haşhaş Tatlısı Tarifi (Malatya)
 
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1298801293

Malzemeler
Haşhaş 1 su bardağı

Malatya Çiğ köftelik Bulgur(düğü) 1/2 su bardağı

Süt 3 1/2 su bardağı
Şeker 1 su bardağı

Ceviz içi 1/2 su bardağı


Haşhaş kavrulur ve makinede çekilir yada ezilir.Tencereye düğü (ince bulgur),haşhaş ve şeker konur,topaklanmaması için iyice karıştırılır.Yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırılır.Kısık ateşte devamlı karıştırılarak muhallebi gibi koyulaşıncaya kadar pişirilir.Ocaktan alınarak ıslatılmış tepsiye dökülür.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.İstenilen şekilde kesilerek servis tabağına alınır.Üzerine kıyılmış ceviz serpilerek servis yapılır






Porsiyon Adeti : 4-6



NOT




Tarif Afyon yöresinden alınmıştır.Özellikle kışın sabah kahvaltısında ,ramazan ayında sahurda,ekmek ile birlikte sevilerek yenir.Arzuya göre vanilya konabilir.Küçük kaselere dökülerek de servis yapılabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.