![]() |
Müslili Muhallebi Tatlısı
Müslili Muhallebi Tatlısı
Müslili Muhallebi Tatlısı Tarifi için Malzemeler:
Hazırlanışı: Tencereye sütü koyup, müsli hariç diğer malzemeleri ekleyip tel çırpıcı ile çırparak ateşin üzerine oturtun. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirip, soğuyana kadar da üzerinin kaymak tutmaması için arada tel çırpıcı ile karıştırın. Soğuduktan sonra müsliyi ilave edip tekrar karıştırın. Dikdörtgen borcamı su ile çalkalayıp süzdükten sonra, muhallebiyi içerisine döküp eşit şekilde yayın. Ayrı bir yerde tencereye pelte malzemelerini koyup, orta hararetli ateşin üzerinde koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Sıcak halde iken muhallebinin üzerine döküp kaşığın tersi ile düzleyerek hindistan cevizi ve çekilmiş yeşil fıstıkla süsleyin. Soğuduktan sonra streçleyip 4-5 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabiliirsiniz. Dip Not: Pelteyi mevsimine uygun portakal veya mandalin suyu ile de hazırlayabilirsiniz. Afiyet Şeker olsun.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.