![]() |
Hamsi Böreği
Hamsi Böreği
Malzemeler http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1296939771 -1,5 kg. hamsi -3 su bardağı pirinç -1 su bardağı zeytinyağı -2 demet maydanoz -3 baş soğan -1 tatlı kaşığı karabiber -5 yemek kaşığı mısır unu -1 çay bardağı kuru üzüm, tuz Yapılışı 1 -Hamsiler ayıklanır, yıkanır ve kılçıkları çıkartılır. 2 -Pirinç yumuşayıncaya kadar haşlanır, suyu süzülür. 3 -Haşlanmış pirince ince doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz, kuru üzüm ve yağın 1/3′ü eklenerek karıştırılır. 4 -Kalan yağın yarısı bir tepsiye konularak kızdırılır ve una bulanan hamsilerin yarısı bu tepsiye dizilir. 5 -Üzerine de pirinç karışımı dökülerek düzlenir. Kalan hamsi una bulanarak bir tavada kızartılır ve tepsiye yayılan pirincin üzerine dökülür. 6 -Hazırlanmış olan tepsi az ısılı fırında veya ateş üzerinde 25-30 dakika pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.