ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Katı Muhallebi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=114412)

Şengül Şirin 01-05-2011 09:26 PM

Katı Muhallebi Tarifi
 
Katı Muhallebi

Katı muhallebi yapmak için biraz zamana ihtiyacınız olabilir. Diğer muhallebi tariflerine göre hem zahmetli hem de daha fazla zaman alan bir tatlıdır. Fakat nihayetinde emekleriniz zayi olmayacaktır…

MALZEMELER


100 gram pirinç,


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1294251959




6 çorba kaşığı toz şeker,
4 su bardağı süt,
1 fincan gülsuyu,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı nişasta,
1 çay kaşığı vanilya,
su.
YAPILIŞI



Pirinç ayıklanır, yıkanır, bir kaba konur.
• Pirinçlerin üstünü geçecek kadar ılık su konur. 1 saat bekletilir.
• Sonra suyu süzülür. Pirinçler bir bezin üstüne dökülür. Bezin kenarları üstüne kapanır. Ovalayarak pirinçler kurulanır.
• Havana konur. “Toz” haline gelinceye kadar dövülür.
• Üstüne biraz süt dökülür. İnce delikli süzgeçten sütün bulunduğu tencereye geçirilir,
Süzgeçte kalan pirinçler tekrar dövülür, aynı işlem uygulanarak hepsinin süte karışması sağlanır.
• Sonra şeker ilave edilir. Ateşe konur. Telle karıştırılarak koyulaştırılır.
• Porselen bir tabağa nişasta ve yumurtaların sarısı konur. Karıştırılır. Yarım bardak su ilave edilir. İyice ezilir.
• Sonra pirinçlerin bulunduğu tencereye boşaltılır.
• 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Kaselere boşaltılır, soğuk servis yapılır:





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.