ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Kalsiyum Diyeti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=114360)

Şengül Şirin 01-03-2011 11:10 PM

Kalsiyum Diyeti
 
Kalsiyum Diyeti



Bir çok diyet deneyip bir sonuç alamadıysanız bir de bunu deneyin! Bu diyete göre süt ve süt ürünleri kullanarak kilo kontrolünü sağlayıp ve vücudunuzun gerekli kalsiyum ihtiyacını sağlayarak kilo verebilirsiniz.
Yapılan birçok araştırmada, özellikle süt ve süt ürünleri eklenen ve kalsiyum düzeyi yüksek olan diyetlerde zayıflamanın etkin olduğu sonucuyla karşılaşıyoruz. Kalsiyum, özellikle sütten geldiği zaman, kilo kontrolü programlarında daha iyi sonuçlar veriyor.


Kalsiyum, metabolik yollarda kullanılan önemli bir mineraldir. Kalori yıkımında yardımcı olabilir ve yağ hücrelerinin yağ yapmasını önleyebilir. Sonuçlar gösteriyor ki fazla kalsiyum tüketen kişilerin, az tüketenlere göre kilo durumu çok daha iyidir.
Günde 1000 miligram kalsiyum almak sağlıklıdır. Ayrıca vücuttaki kalsiyum değeri de çok önemlidir. Özellikle metabolizmanın çalışmasında temel rol oynayan Tiroid hormonu için baz minerallerin eksiklikleri de kilo vermeyi engeller. Manganez, krom çinko, kalsiyum ve magnezyum eksikliği özellikle çok önemlidir. Bu minerallerde saptanan eksiklikler tedaviyle düzeltilmelidir.





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.