ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Sebzeli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=113564)

Şengül Şirin 12-06-2010 12:18 PM

Sebzeli Pilav
 
Sebzeli Pilav 4 kişilik

Malzeme:
500 gram kepekli pirinç
1 küçük kase taze fasulye
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet renkli biber
30 gram tereyağ
3 su bardağı su
Tuz

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1291627090
Tarifi
Kepekli pirinci yıkayarak suyunu süzdürün. Sebzeleri yıkayıp temizleyin. Havuç ve kabakları soyun. Taze fasulyeleri yıkayarak kılçıklarını temizleyin. Sebzeleri istediğiniz büyüklükte doğrayın. Tereyağ’ı eritip sebzeleri soteleyin. Pirinci ilave ederek 10 dakika kadar kavurun. Tuzunu ve 3 bardak suyu ekleyin. Su bir taşım kaynayınca ateşi kısın ve pirinç suyunu çekene dek pişirin. Pilav pişince ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Servis tabağına alarak sıcak servis yapın.

Şengül Şirin 08-26-2011 10:17 AM

Cevap : Sebzeli Pilav
 
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1314342984


Malzemeler
2 su bardağı pilavlık pirinç
4 su bardağı sıcak su
tuz,şeker
yarım çay bardağı kadar bezelye içi(konserve olmamalı)
yarım çay bardağı kadar küp dğranmış havuç(konserve olmamalı)
1 adet küp doğranmış patates
arzu edilirse yarım çay bardağı konserve süt mısırı
iki diş sarımsak
zeytinyağı
tereyağı

Tarif
Pirinci ayıklayarak kaynar tuzlu suda bekletelim.
Pirinç beklerken, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayıp, bezelyenin içini çıkarabilirsiniz.
Pirinç en az yarım saat bekledikten sonra sarımsakları rendeleyip zeytinyağında yakmadan kavuralım.
Aynı tencereye suyunu süzdüğümüz pirinçleri atalım.
Bu esnada ayrı bir tencerede havuç, patates ve bezelyeyi haşlayalım.
Onlar haşlanırken pirinçli tencereye tuz, şeker ve tereyağını koyup kavurmaya devam edelim.
Tel tel oluncaya kadar kavuralım.
Ardından 4 bardak(pirinci kaynar suda beklettiğimiz için su miktarını pirinç türüne göre azaltabilirsiniz.)sıcak suyu ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Haşlanan garnitürleri süzüp bir kenarda soğumaları için bekletelim.
Pilav suyunu çekip, demlenme aşamasına gelince içine haşladığımız garnitürleri ekleyelim.
Hepsi birlikte demlenmeye bırakalım.Daha sonra konserve süt mısıryla süsleyerek servis edelim.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.