![]() |
Türk Sinemasından Seçmeler:))
Güzel olduğunuz kadar küstahsınız da.
- Anneciğim, ben bu amcayı çok sevdim. Ona baba diyebilir miyim? - Bana annemi tekrar anlatır mısın babacığım? Senin annen bir melekti yavrum. - Neden ağlıyorsun anneciğim? Hayır yavrum ağlamıyorum. Gözüme toz kaçtı. - Benim de senin yaşlarında bir oğlum vardı evladım. - Seni sevmiyorum, seninle oyun oynadım, bunu anlamadın mı hala. - Annen sen doğarken öldü yavrum. - N’olur gerçeği söyleyin doktor yaşayacak mıyım? - O kızla evlenirsen, seni mirasımdan mahrum, evlatlıktan men ederim. - Hayır siz kovmuyorsunuz, ben vazifemden istifa ediyorum. - Ben fakir bir gencim, sen ise zengin bir fabrikatörün kızısın. - Biz ayrı dünyaların insanıyız. - Aman tanrım, göremiyorum... Göremiyorum... Kör oldum. - Görüyorum...Görüyorum... - Evlenince pembe panjurlu bir evimiz olacak. - Aman Allah'ım, ne kadar mesudum. - Hayır durun ...! Kemal suçsuzdur..Aradığınız suçlu benim! - Bizim bu dünyada yaşamaya hakkımız yok mu be hakim bey abiciğim. Ha? - Bu ses..Bu ses.. Olamaz, git.. Git buradan.. - Vücuduma sahip olabirisin ama ruhuma asla. - Üstlendiğin vazife çok mühim Kemal, bu görevi layıkıyla yapacağından eminim. - Ben kör bir gencim.Hayatımı keman çalarak kazanırım. Rica ederim duygularımla oynamayın. - Sen arkadaşımın aşkısın. - Sizi ebediyete kadar bekleyeceğim. - Lütfen haddinizi biliniz. - Metanetinizi muhafaza ediniz.Tanrıdan ümit kesilmez. - Tanrım ne kadar bedbahtım. - Bana yıllar önce çılgıncasına sevdiğim kadını hatırlattınız... - Babanın kanını yerde koma oğul. - İşte bana yazmış olduğun aşk dolu mektuplar. Meğer hepsi yalanmış. Al bunları. - Hayır Tamer...Olaylar sandığın gibi değil. - Fakirsin sen.. Fakir..Fakir.. - Beni paranla satın alabileceğini mi sandın. - Bu resimdeki amca kim anne? - Sen kaç yiğidim, ben onları oyalarım. - Hayır...Hayır... tertemiz hislerimle oynadın benim. - Biliyordum..Ölmediğini biliyordum Rıfat. - Oh ne saadet. - Yaa Justinyanus, işte buna Osmanlı tokadı derler. - Yettim yiğidim. - Yavrum İstanbul sana neler etmiş. - Saadet dolu yuvamıza kara bir gölge düşürdün. - Bizim gibi insanlar şerefleri için yaşarlar, namusları için ölürler.Ama sen bunları anlayamazsın. - Çocuğumun ameliyat parası için yaptım her şeyi. - Ağlamak istiyorum. - Demek ikimizde aynı kadını sevdik. - Olmadı Neriman, yapamadım.. Seni unutamadım. - Ben sırtımda taş taşır, yine seni okuturum yavrum. - Söyleyemedim anne, babamın simitçi olduğunu yine söyleyemedim! - Son nefesimde her şeyi itiraf etmek istiyorum. Katil benim. - Parayla saadet olmaz evladım, bunu sakın unutma. - Tanrım neden, neden ben. |
- Bizim gibi insanlar şerefleri için yaşarlar, namusları için ölürler.Ama sen bunları anlayamazsın.
tüm jönler böyledir, biz anlamayız. çok güzel olmuş, teşekkürler |
Metanetinizi muhafaza ediniz.Tanrıdan ümit kesilmez.
Bizim bu dünyada yaşamaya hakkımız yok mu be hakim bey abiciğim. Ha? :))))))))))))) |
Ben fakir bir gencim, sen ise zengin bir fabrikatörün kızısın.
:)) emeğine sağlık.. |