![]() |
Gerdan Çorbası
1 Eklenti(ler)
Gerdan Çorbası
6 kişilik Malzeme: 400 gram kuzu gerdan 3 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı süzme yoğurt yarım limon suyu 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı tereyağ tuz, pulbiber 1 adet soğan 1 adet havuç http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1290764856 Tarifi Öncelikle kuzu gerdanını iyice temizleyip yıkayın. Daha sonra derin bir tencereye sırasıyla su, doğranmış soğan ve dilimlenmiş havucu alıp kuzu gerdanı haşlayın. Suyunu süzüp eti başka bir tencereye aktarın. Haşlanmış et ılınınca çok ince didikleyin. Kalan et suyunu kaynatın. Un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarısını derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra didiklenmiş etleri ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada Tereyağ'ı eritin. İçine bir tutam pulbiber ekleyin. Tereyağ'lı biberi çorbanın üzerine gezdirdikten sonra servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.