![]() |
Evinize Fırın Alacaksanız veya Evinizdeki Fırını Verimli Kullanmak Istiyorsanız Dikkat Etmeniz Gereken Yedi Altın Kural
1 Eklenti(ler)
Doğru Fırın Kullanımı Evinize fırın alacaksanız veya evinizdeki fırını verimli kullanmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken yedi altın kural bulunmaktadır.İlk önce fırını neye göre almanız gerektiğini bilmelisiniz ve aldığınız fırını daha verimli şekilde nasıl kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz.Fırını nasıl kullanacağınızı bildiğiniz takdirde hem fırınınız ömrünü uzatmış olursunuz hemde tasarrufda bulunmuş olursunuz. http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1289475617 İşte fırınınızın doğru kısalmaması için dikkat etmeniz gereken 7 öneri. Fırın Kullanma Önerileri 1. Yeni bir fırın alacaksanız A sınıfı olanları tercih edin. 2. Fırın pişirmede esas olan yiyeceğin kapalı sıcak bir ortamda ağır ağır pişmesidir. Eğer fırınlayacağınız yiyecek kendinden yağlı değilse hafifçe yağlanmış bir tepsiye koyun. 3. Fırın kapağının her açılmasında yüzde 20 oranında ısı kaybı olur, sıcaklık 25-30 derece birden düşer. Bu nedenle kapağını sık sık sık açmayın. 4. Fırında bir yerine birden fazla yemekpişirmeyi planlayın. Düşük sıcaklıkta pişeni diğerlerinden önce çıkarıp, fırının sıcaklığını değiştirmeden daha az enerjiharcayabilirsiniz. 5. Fırının içinde havanın rahat hareket edebilmesi için fırın ile tepsi arasında en az 5 cm boşluk bırakın. Bu boşluk yemeğin daha hızlı ve iyi pişmesini sağlar. 6. Birkaç yemeği aynı anda pişirebilen fırınları kullanmayı tercih edersiniz enerji ve zamandan tasarruf edersiniz. 7. Hızlı ısıtma özelliği olan fırınlar normalden daha hızlı ısınır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.