ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Bilim & Teknoloji (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=406)
-   -   Dokunmatik Teknolojisinin Ömrü Bitiyor/ Telefonlarınıza Iyi Bakın… (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=112719)

Şengül Şirin 11-02-2010 03:18 PM

Dokunmatik Teknolojisinin Ömrü Bitiyor/ Telefonlarınıza Iyi Bakın…
 
1 Eklenti(ler)
Dokunmatik Teknolojisinin Ömrü Bitiyor

Daha doğru dürüst kullanmaya başlayamadığımız bir teknolojide sahneden çekilecek gibi,
Dokunmatik ekranlara yeni yeni alışıyoruz ama belki de fazla alışmasak daha iyi olacak…





http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1288700296



Telefonlarınıza iyi bakın…



Dokunmatik ekranlı tabletler ve akıllı telefonların devri daha yeni başladı derken, dokunmatik ekranların üretiminde kullanılan malzemenin 10 yıl sonra tükenebileceği haberinin gelmesi, bu devrin kısa mı süreceği sorusunu da beraberinde getirdi.
Yale Üniversitesi’nden Thomas Graedel, üreticileri, dokunmatik ekranların üretiminde kullanılan indiyumun azaldığı ve 2020 yılına kadar tükenebileceği konusunda uyardı. İndiyum, kurşun ve çinko madenlerinin pahalı bir yan ürünü. İndiyum kalay oksidin hem cam gibi saydam olma hem de elektriği yönlendirebilmesi gibi ender bir yeteneği bulunuyor.


Üreticiler ve araştırmacılar şimdiden bu olasılığı dikkate alarak, çözüm üzerinde çalışmaya başladı. İndiyuma alternatif olarak gösterilen maddelerden biri ise size geçtiğimiz haftalarda bahsedilen grafin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.