![]() |
Meyve ve Sebze Vitaminlerini Atmayın
1 Eklenti(ler)
Kabuk Soyma Alışkanlığımız Meyve yerken genellikle kabuğunu soyarak yeriz.Eskiden böyle bir alışkanlığımız yoktu ama bu alışkanlık kültürümüze nasıl girdiyse hiç de iyi etmedi.Çünkü bu alışkanlık sağlığımıza düşman.Aynı şey sebzelerde de görülüyor.Hanımlar yemek yaparken olsun salata yaparken olsun sebzelerin kabuklarını sürekli göz ardı etmekteler…Peki böyle yapmamızdaki kaybımız ne biliyor muyuz? http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1288461036 Meyve ve Sebze Vitaminlerini Atmayın TÜBİTAK’ın sitesinde, kabuklu sebzelerin ve meyvaların vitamininin, en fazla kabuklarına çok yakın yerlerinde olduğu belirtilerek, “Bunun için çok ince soyun, ya da hiç soymadan kullanın. Yeşil sebzeleri doğramadan yıkayın, aksi takdirde kesik yerlerinden vitamini kaybeder. Yeşil salataların genellikle atılan dış yaprakları, güneşe yakın oldukları için daha çok vitamin içerir” ifadesine yer veriliyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.