![]() |
Ispanak Sufle
1 Eklenti(ler)
Ispanak sufle 4 kişilik
Malzeme: 1 kg ıspanak 20 gram tereyağ 3 adet yumurta Üzeri için : süzme yoğurt http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1288364690 Tarifi Ispanakları iyice yıkayıp süzdükten sonra kaynar suyun içinde 5 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp hafifçe sıkarak ince ince kıyın. Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın. Yumurta sarılarını çırpma teliyle hafifçe çırpıp rendelenmiş kaşarpeyniri, oda ısısında yumuşamış tereyağı ve bir tutam tuzu ilave edin. Ispanakla karıştırıp yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını koyu bir köpük haline gelene kadar çırpın. Yumurta aklarını ıspanak karışımının üzerine paylaştırın. En son birer tatlı kaşığı rendelenmiş taze kaşarpeyniri ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. İsteğe göre süzme yoğurt ile ılık servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.