![]() |
Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav
1 Eklenti(ler)
Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav
2 kişilik Malzeme: 300 gr dana kaburga 1 adet defne yaprağı 1 adet kereviz 1 adet havuç 2 diş sarımsak 1 adet soğan Tane karabiber 1 adet kereviz yaprağı 50 gr Tereyağ 1 su bardağı risotto pirinci 1 çay bardağı bezelye 1 adet sivri biber 1,5 su bardağı sebze suyu 1 tablet tavuk bulyon 2 çorba kaşığı krema 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1288364442 Tarifi Dana kaburga için kaburgayı bir fırın tepsisine alın. Üzerini dört beş parmak geçecek kadar bol su, 1 adet kabuğu soyulmuş bütün soğan, doğranmış 1 adet havuç, 2 diş sarımsak, defne ile kereviz yaprağı ve kabuğu soyulup dörde bölünmüş kerevizi ilave edin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında (arada suyunu çekince su ilavesi ederek) 3 saat pişirin. Fırını kapatın, suyunu pilavda kullanmak üzere ayırın. Risotto için tereyağ'ı eritip iyice kızdırın. Pirinci, bezelyeyi ve ince kıyılmış biberi ilave edin. 5 dakika boyunca kavurun. Sıcak sebze suyunda eritilmiş tavuk bulyonlu karışımı ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, krema ve rendelenmiş parmesan peyniri ile karıştırın. Pilav demlenince servis tabağına aktarın, üzerine dana kaburgayı yerleştirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.