![]() |
Sahlepli Parfe
Sahlepli Parfe
4 kişilik Malzeme: 200 ml krema 1 tatlı kaşığı toz şeker 10 gram süt 2 yaprak jelatin Sosu İçin : 20 gram kuru üzüm 5 gram mısır nişastası 5 gram toz şeker krema için : 30 gram krema 5 gram pudra şekeri http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1287768260 Tarifi Bir sos tenceresinde süt ve tozşekeri kaynatın. Jelatinleri 5 dakika soğuk suda bekletip daha sonra 1 çay bardağı kaynar suyun içinde eritin. Ocakta kaynayan karışımın içine toz sahlep ve jelatini ekleyerek karıştırmaya devam edin. Derin bir kapta kremayı kabarana kadar çırpıp karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımı parfe kalıbına aktarın. Dondurucuda soğumaya bırakın. Üzümlü sos için bira, tozşeker ve mısır nişastasını bir sos tenceresinde kaynatın. Kaynayan karışımın içine üzümleri ekleyip soğumaya bırakın. Biralı krema köpüğü için krema ve pudraşekeri sertleşene kadar iyice karıştırın. Sertleşen karışımın içine birayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Dondurucudan çıkardığınız parfenin üzerine biralı krema köpüğü ve yanına üzümlü sos ekleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.