![]() |
Kuru Kayısılı Toplar
1 Eklenti(ler)
Kuru kayısılı toplar
malzemeleri 200 gr margarin 1 su bardağı pudraşeker 3.5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı krema 1 damla kayısı esansı 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı 2 yumurta Üzeri için 2 yumurta akı İnce çekilmiş antep fıstığı içi http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1287574045 Hazırlanışı Yumurtaları mikserle iki misli oluncaya kadar çırpın. Margarini oda ısısında yumuşatıp ekleyin ve birkaç dakika daha çırpın. Pudra şekerini ilave edip krem haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Karışımı hamur yoğurma kabına alın. Azar azar elenmiş un ile kabartma tozunu ekleyerek yoğurun. Sırasıyla krema, kayısı esansı ve doğranmış kayısıları ilave edin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Önce çırpılmış yumurta aklarına sonrada ince çekilmiş antep fıstığı içine bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Renkli kek kağıtlarına paylaştırın. Servis yapın. |
Cevap : Kuru Kayısılı Toplar
Havuçlu elmalı ve değişik meyvalardanda yapılıyor çok lezzetli oluyor
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.