ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Meze Tarifleri ........... (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=11229)

rebellious23 03-15-2007 09:36 PM

Meze Tarifleri ...........
 
Kaşarlı Sosis Köftesi

Malzemeler:
4 Kişilik:
4 adet sosis, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı taze kaşar rendesi, 1 çay bardağı galete unu, 5 sap maydonoz, 1 çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı kimyon, 1 fincan zeytinyağı.

Yapılışı:
Geceden dondurucuya konulan sosisler sabah rendenin büyük delikli tarafı ile kaşarla birlikte rendelenir.köfte yapar gibi derin bir kapta yumurta maydanoz galeta unu ile yoğurulup baharatlar ve zeytinyağının büyük bir bölümü katılarak köfte şekli verilir.önceden kızdırılmış ve kalan yağ konulmuş teflon tavada kızartılıp, sıcakken domates dilimleri ve maydanoz yaprakları ile servis yapılır
__________________


Saman ustadan Peynir Topu

Gereçler:

250gr beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kadar çörek otu
4 dal maydonoz

Yapılışı:
beyaz peyniri ezin yada rendeleyin maydanoz veya dereotunu(isteğe bağlı)incecik kıyın ezilmiş beyaz peynirin içine ekleyin ve elinizde yuvarlayarak top şekli verin. yaptığınız peynir toplarını çörek otuna bulayark servis yapabilirsiniz...


PEMBE SULTAN

2 kişilik


Gereçler:
3-4 yaprak kırmızı lahana
bir küçük kutu yoğurt , büyük 1 su bardağı kadar
3-4 diş sarımsak
bir tutam tuz

Yapılışı:
Kırmızı lahanaları incecik incecik kıyalım. Ezdiğimiz sarımsakları tuz ve (ağız tadına göre) yoğurt ile karıştırıp lahanalarımızın üzerine dökelim. Yoğurtlu karışım pembe rengi alana kadar gelip gidip karıştıralım.
Meze olarak kullanalım.

Çok pratik ve görünümüde pembecik bir tarif doğrusu
__________________
__________________




Cevizli biber

4 kişilik


Gereçler:
150-200 gr. ceviz
1 yemek kaşığı biber salçası (az tuzlu) Ekmek içi
1 fincan su

Yapılışı:
cevizler rondoda yağı çıkana kadar çekilir. Ekmek içleri eklenir ve cevizin yağını emene kadar çekilmeye devam edilir. Salça ve su eklenerek 5- 10 dk. kadar iyice rondoda karıştırılır.Afiyet olsun

Servis Önerileri:
Arzu ederseniz ekmek üstüne sürerek veya meze olarak servis yapabilirsiniz.

Püf Noktaları:
Dileyen cevizli biberin içerisine 1 fincan tahinde ekleyebilir.
__________________

SARIMSAKLI TİLTOR

MALZEMELERİ:
İki patlıcan,4-5 biber(etli)-Veya yarım kg taze börülce - Veya 1kg kırmızı pancar
Bir kelle sarmısak, ekşi(istenilen oranda), tuz
( İsteğe göre atlıcan , biber veya kırmızı pancar veya taze börülce haşlanır. )

YAPILIŞI:
Patlıcan , biber közlenebilir de. Haşlanacaksa önceden kesilirler, yok közlenecekse , közlendikten sonra kabukları soyulup doğranmalıdır.
Börülceli isteniyorsa önce börülceler yıkanır , temizlenir, haşlanır.
Ekşisinin yapılışı:
Bir kelle sarmısak soyulur , tuz konup iyice ezilir. Hakiki zeytinyağı kaşık kaşık yedirilir. Öyle ki her kaşık yağ çırpıldıkça sarmısak onu yutana kadar karıştırılmalıdır.Bu karışım krema gibi olana kadar bu işlem yapılır.Yani ben 7-8 kaşık kadar zeytinyağı koyuyorum.Sonra da biraz su eklenir, karıştırılır. Karışım ayran gibi beyaz olur.
Daha sonra da isteğe göre limon, sirke veya koruk ekşisi ilave edilir.
Patlıcan, biber ; börülce veya pancar ilave edilerek ağzı sıkıca kapalı bir şekilde buzdolabında bir gün veya yarım gün bekletilir.
Daha sonra istenilen şekilde afiyetle yenir.
__________________
Rüyalar gerçek olsa seni hergün görürdüm....


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.