ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Akgünlük ün Özellikleri-Akgünlüğün Kullanılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=110567)

Şengül Şirin 08-25-2010 02:46 PM

Akgünlük ün Özellikleri-Akgünlüğün Kullanılışı
 
Akgünlük ün Özellikleri

Akgünlük bitkisinin latince ismi Gummi Olibanum dir.
En belirgin özelliği küçük ağaççıklardan oluşmasıdır.
Yapısında zamk, organik asitler ve uçucu yağ bulundurur.


Akgünlüğün Kullanılışı

Akgünlük elde etmek için ağaçların gövdeleri çizilir, meydana gelen süt zamanla sertleşince kazınarak alınır. Su ile ezildiğinde ilaç olarak kullanılmak üzere süt gibi bir mayi elde edilir. Akgünlük yakıldığında parlak bir alev, hoş kokulu ve beyaz renkli bir duman vererek yanar. Bu sebeple kara günlük gibi mabetlerde tütsü olarak kullanılabilir.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.