![]() |
Ayçiçeği Bitkisinin İnsan Vücuduna Şifalı Yararları
Ayçiçeği Bitkisinin İnsan Vücuduna Şifalı Yararları
Ayçiçeğinin Önemli Faydaları Yaprakları ve çiçekleri ateş düşürücü ve öksürüklü hastalıklarda göğsü yumuşatıcı özelliklere sahiptir. Bu etkileriyle Rusya’da bilinen bir halk ilacıdır. Bunun için ayçiçeği çekirdeklerinden soyulmuş 50 gr’lık miktar 0.5 lt su içinde kaynatılır. Suyun yarısı buharlaşınca ateşten indirilir çekirdekler temizlenip 100 gr. toz şeker veya bal ilave edilir. Bu karışımdan günde 3 defa 2 çay kaşığı içilir. Bu şekilde kaynatılmış ayçiçeği çekirdekleri lapa haline getirilerek çıbanları olgunlaştırmakta da faydalanılabilir. http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1281534613 Ayçiçek Bitkisinin Tıbbi Etkileri Ayçiçek yağının en önemli özelliği doymamış yağ asitleri içerdiğinden, kandaki kolesterol seviyesini arttırmaması ve böylece damar sertliğine yol açmamasıdır. Çünkü kandaki kolesterol miktarı artışı, pıhtılaşmaya eğilimi yükselterek damar sertliğinde başlangıç mekanizması olarak rol oynar. Bu açıdan damar sertliğinden korunmak için en iyi yağ mısırözü yağı ile birlikte ayçiçek yağıdır. Damar sertliği tuttuğu organa göre erken bunama, angina denilen kalp ağrıları, yüksek tansiyon, kollarda bacaklarda ağrılar ve his bozukluklarına ve daha birçok şikayetlere yol açabilir. Ayçiçek köklerinin değişik bir özelliği de kan şekerini attırmadığından şeker hastalarının bu kökleri bazı içeceklerinde doğal tatlandırıcı olarak kullanılabilmesidir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.