ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sote Pişirmenin Püf Noktaları - Sote Nasıl Yapılır ? Sote Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=109518)

[KAPLAN] 07-20-2010 01:02 AM

Sote Pişirmenin Püf Noktaları - Sote Nasıl Yapılır ? Sote Tarifi
 
1 Eklenti(ler)
Yemek Yapmak Marifet İster

Mükemmel bir soteye kim hayır derki…

Güzel yemek yapmak demek tarifi iyi uygulamak anlamına kesinlikle gelmez.Çünkü iyi ve güzel yemek yapmanın sırrı her zaman hangi gıdayı nasıl pişirdiğinize bağlıdır.Bu yüzden yemeklerin tam kıvamında olması için ve istediğiniz tadı ve lezzeti almak için hangi gıdanın hangi koşullarda pişirilmesi gerektiğini iyi bilmeniz gerekir.İşte sote pişirirken dikkat etmeniz gereken noktalar ve teknikler…

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1279576943

Sote Pişirmenin Püf Noktaları

Sote Nasıl Yapılır?

Bu hızlı pişirme tekniği, gıdaların doğal lezzet ve renklerini koruyor.

Sote de; Antrikot, balık fileto, tavuk göğsü gibi yumuşak etler, kuşkonmaz, biber, brokoli, soğan, bezelye, mantar gibi çabuk pişen sebzeleri pişirmelisin. Teknik olarak; tavayı kaplayacak kadar yağ koyup malzemeleri bir, iki dakika orta ateşte pişir. Bütün malzemeleri eklemeden evvel ısı seviyesini ölç. Malzeme tavaya değidiği anda cızırdamalı. Orta ısıda sürekli karıştırarak pişir. Birkaç değişik malzeme katarsan, önce et parşamalrını ardından soğan ve sarımsak gelmeli. Sebzeleri ise en son eklemelisin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.