![]() |
Kendi Suyunda Yemek Pişirme Tekniği - Kendi Suyunda Yemek Nasıl Yapılır ?
1 Eklenti(ler)
Yemek Yapmak Sanat İşidir
Güzel yemek yapmak demek tarifi iyi uygulamak anlamına kesinlikle gelmez.Çünkü iyi ve güzel yemek yapmanın sırrı her zaman hangi gıdayı nasıl pişirdiğinize bağlıdır.Bu yüzden yemeklerin tam kıvamında olması için ve istediğiniz tadı ve lezzeti almak için hangi gıdanın hangi koşullarda pişirilmesi gerektiğini iyi bilmeniz gerekir.İşte sote pişirirken dikkat etmeniz gereken noktalar ve teknikler… http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1279576830 Kendi Suyunda Nasıl Pişirilir? Lokum gibi yumuşak ve lezzetli yemekler ağız sulandırıyor. Kendi suyunda pişirme de; Kuşbaşı tavuk, dana yada kuzu eti en iyi pişer. Teknik olarak; önce et parçalarını ocağın üstünde kahverengi oluncaya kadar ısıt, ardından tencereye su koy. Et suyu kullanırsan daha lezzetli olur. Et ya da tavuk bulyon kullanabilirsin. Ot ve baharatlar lezzeti artırır. Daha sonra şarap ya da bira ekleyerek daha farklı bir tat yakalayabilirsin. Kısık ateşte pişirmeye devam et. Kapak daima kapalı olmalı. Ara sıra kontrol edip karıştırmayı ihmal etme. Kırmızı et bir saat, tavuk ise 45 dakika pişmeli. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.