![]() |
İskender Kebap
ismini duyunca eminim çoğunuzun canı çekecektir bu güzel kebap yemeğinden. Çoğunlukla lokantada yemeyi tercih ettiğimiz bu ana yemek türünü evde pratik bir şekilde sizlerde hazırlayabilirsiniz. Hafta sonu ailenize güzel bir sofra kurup hep birlikte bu güzel yemeğin tadını çıkarın derim.
Malzemeler 400 gram dana eti 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı tereyağ 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Yapılacak porsiyona göre pide Yoğurt Tuz Karabiber, pul biber, kekik Hazirlanisi : Öncelikle iskender kebabın ana maddesi olan etlerimizi ince ince dönerlik doğrayarak yemeğimize başlayalım. Bir tavanın içine sıvı yağ koyup ince kıyılmış etlerimizi tavaya ekleyelim. Etler suyunu çektiğinde tuz ekleyip renk alıncaya kadar kızartalım. Pideleri küp küp doğrayıp servis tabaklarının taban kısmına yerleştirelim. Ayrı bir sos tavasında tereyağ eritip içine salçayı koyup güzelce kavuralım. Kavrulan salçanın içine kekik, pul biber ve karabiberi ekleyelim. Salçayı sıvı akıcı hale getirmek için azıcık kaynamış su ekleyip pişirelim. Doğradığımız pidelerin üzerine salça sosu güzelce gezdirelim. Sosunu döktüğümüz pidelerin üzerine kızaran etleri koyalım. Son olarak tabağın kenarına yoğurdu koyalım. Tereyağlı sosu etlerin üzerine dökelim ve sıcak servis edelim. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.